02-07-08

R.

R. en ik delen eenzelfde passie voor échte muziek. Meer specifiek: muziek uit de sixties. Zo is R. er verbazend snel in om Swinging Blue Jeans te gillen nog voor Hippy Hippy Shake goed en wel begonnen is. Of de onverlaat die niet weet wie California Dreaming zingt verveeld Mama's & Papa's toe te fluisteren.

Ik heb er mijn pleziertje in om golden oldies te draaien als R. aan de toog hangt. We zijn dan namelijk al met twee voorstanders, mochten er vragen komen naar een andere plaat.

Afgelopen weekend stapte R. met een opgewekte tred het café binnen. Glunderend van oor tot oor: "Ik ga vanavond naar een sixties-fuif!". Hij had opgevangen dat ergens in het Waasland een prehistorie-fuif zou plaatsvinden. DJ van dienst: Guy De Pré. Ik jaloers; hij vastbesloten om te gaan dansen op Herman's Hermits, Gerry & the Pacemakers en Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich. 

Een dik uur later: R. met het meest sippe gezicht dat ik ooit al gezien heb terug aan de toog. Die préhistorie-fuif was een grote nul. Een volksverplaatsing tijdens In Zaire, en nummers van Madonna en Michael Jackson. Maar geen sixties. Ik kon mijn pret hierover niet verbergen. Maar had ook weer een goede reden om enkele klassiekers op te zetten. The Zombies bijvoorbeeld, mijn tegenwoordige favoriet. Of Jefferson Airplane. The Box Tops. Za-lig. 

Commentaren

The Zombies! Nu weet ik wat ik welke plaat ik opleg als ik straks thuis kom...

Gepost door: Ella Guru | 03-07-08

geniet ervan, i know i will!

Gepost door: veerle | 03-07-08

the zombies Ha The Zombies, mijn favorieten. Wil je ze live zien? 12 november 2008 in cc De Steiger in Menen. Nog plaats zat.

Gepost door: zombfan | 17-09-08

De commentaren zijn gesloten.