03-07-08

kloof

De kloof die de laatste dagen het meeste aan de toog ter sprake komt, is niet de kloof tussen arm/rijk, jong/oud, dik/dun, mooi/lelijk of Vlaams/Waals. Neen, met stip op 1 staat: Werchter/niet-Werchter.

Nogal wat mensen zijn vanochtend vroeg richting festivalweide getrokken. In mijn ogen zijn ze moedig, want ze blijven er tot zondag of maandag. Ok, ze hebben enorm toffe concerten in het vooruitzicht. 

De laatste keer dat ik het aandurfde om "4 dagen Werchter" (dat heeft zo'n reisborchure-bijklank) te doen, waren meer dan voldoende voor de rest van mijn leven. Mezelf kennende kan ik géén maat houden, wat betekent dat ik meteen de eerste dag liters bier verzet, waardoor alle andere dagen ook in een roes verlopen. Als je je hoofd uit de tent durfde te vertonen, werd een fris pintje jouw richting uit geslingerd. Heb dan maar het karakter om neen te zeggen.

En de optredens zijn, vergeef me als ik als een oude zak klink, toch nog steeds beter in een donkere zaal. Je hebt er ook geen massa's jonge gsm'ende pubertjes.

Dus blijf ik achter met de rest van de niet-Werchter-gangers.  Goede platen draaien helpt altijd tegen de eenzaamheid.

14:51 Gepost door veerle in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.